Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 5 wrz 2010, o 09:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 V Międzynarodowe Zawody Spadochronowe w Celności Lądowania 
Autor Wiadomość

{ IMAGES }: 26
Post V Międzynarodowe Zawody Spadochronowe w Celności Lądowania
XXII Odział ZPS Lublin informuje, iż 09-11 lipca 2010 roku na lotnisku w Świdniku odbędą się „V Międzynarodowe Zawody Spadochronowe w Celności Lądowania - Świdnik 2010”

Zawody spadochronowe rozgrywane będą w konkurencji na celności lądowania, polegającej na tym, że zawodnik lądując w oznaczonym miejscu ma trafić
w ,,elektroniczne centro” o średnicy 3cm. Przewidujemy udział ok. 20 drużyn, które wykonają skoki spadochronowe, z wysokości 1000m. ze śmigłowca lub samolotu transportowego, przystosowanego do wykonywania skoków ze spadochronem.
Każdy skoczek wykona od 4 do 6 skoków ze spadochronem.

Zawody spadochronowe odbędą się w czasie trwania ,,Dni Świdnika”.

W zawodach wezmą udział reprezentacje Oddziałów ZPS, składające się z byłych żołnierzy, stowarzyszeń i organizacji obronnych, aeroklubów regionalnych, klubów wojskowych, policyjnych oraz Straży Granicznej. Konkurencje będą rozgrywane w czterech kategoriach: indywidualnie i drużynowo, seniorzy, kobiety, juniorzy i POPS
Udział w naszych zawodach zapowiedzieli spadochroniarze z Białorusi, Niemiec, Słowacji, Węgier i Ukrainy.

Celem zawodów jest:
- spopularyzowanie spadochroniarstwa wśród młodzieży, zainteresowanej służbą wojskową
w jednostkach desantowo – szturmowych i specjalnych WP;
- doskonalenie umiejętności startujących żołnierzy, w tym żołnierzy rezerwy w skokach spadochronowych w celności lądowania;
- wyłonienie najlepszych skoczków ZPS w celności lądowania: seniorów, kobiet, juniorów
i POPS (skoczkowie w wieku powyżej 40 lat) w skokach indywidualnych i drużynowych
- popularyzacja sportu spadochronowego wśród młodzieży i społeczeństwa Świdnika
i Lubelszczyzny;
- praktyczna realizacja celów statutowych Związku w zakresie upowszechniania wśród
młodzieży kultury fizycznej oraz sportów o charakterze obronnym;
- popularyzacja dorobku i tradycji spadochroniarstwa wojskowego, wyczynowego
i rekreacyjnego;
- doskonalenie metod działania współdziałania z władzami lokalnymi w zakresie promocji
wizerunku Sił Zbrojnych RP.

W czasie trwania „V Międzynarodowych Zawodów Spadochronowych w Celności Lądowania - Świdnik 2010” będzie możliwość wykonania skoków w tandemie z instruktorem spadochronowym. Skoki tandemowe z pasażerem wykonywane są z wysokości ok. 3000m. z możliwością filmowania całego skoku przez skoczka – operatora filmowego.
Lądowanie odbywa się na nogi instruktora.

Poszukujemy sponsorów dla naszych zawodów. Za pomoc przy organizacji imprezy proponujemy reklamę lotniczą, wystawienie się ze stoiskiem handlowym, wystawienie drużyny w barwach charakterystycznych dla sponsora, skoki z flagą lub wystawienie baneru z logo firmy, zamieszczenie logo firmy na plakatach oraz ulotkach reklamowych.

Z lotniczym pozdrowieniem Zarząd Oddziału ZPS Lublin

kontakt: zpslublin@interia.pl

Załączniki:
Komentarz: Historyczne już zdjęcie z I Ogólnopolskich Zawodów Spadochronowych Świdnik 2006.
Iogólnop.ZawodySpad.Swidnik 2006.jpeg
Iogólnop.ZawodySpad.Swidnik 2006.jpeg [ 20.63 KiB | Przeglądane 212 razy ]
Komentarz: Podejście do lądowania na spadochronie typu ,,latające skrzydło" z podwieszona na lince flagą reklamową.
54ccca1b39.jpeg
54ccca1b39.jpeg [ 11.3 KiB | Przeglądane 212 razy ]
Komentarz: Projekt pamiątkowego znaczka zawodów
ZPS Lublin - Mistrzostwa Polski 2010.jpg
ZPS Lublin - Mistrzostwa Polski 2010.jpg [ 109.62 KiB | Przeglądane 213 razy ]
5 sty 2010, o 11:40
Zobacz profil Wyślij e-mail { PERSONAL_ALBUM }

Post Re: V Międzynarodowe Zawody Spadochronowe w Celności Lądowania
Mam pytanie czy istnieje możliwość umieszczenia Loga Świdnickiego Serwisu Sportowego na plakacie promującym te zawody ( Partner Medialny ) W zamian za promowanie tej imprezy na naszej stronie ?

31 sty 2010, o 20:18
Zobacz profil Wyślij e-mail

To bardzo interesujące........
/Wklejam część twojej wypowiedzi/

W czasie trwania „V Międzynarodowych Zawodów Spadochronowych w Celności Lądowania - Świdnik 2010” będzie możliwość wykonania skoków w tandemie z instruktorem spadochronowym. Skoki tandemowe z pasażerem wykonywane są z wysokości ok. 3000m. z możliwością filmowania całego skoku przez skoczka – operatora filmowego.
Lądowanie odbywa się na nogi instruktora.

Wiecie co? Taki skok w tandemie.............byłby niechlubnym końcem mojego życia.........
serce wysiadłoby mi na maxa .......
/na samą myśl , cierpnie mi skóra , ręce stają się wilgotne/ :oops: :oops: :oops:
JA MAM POTWORNY LĘK WYSOKOŚCI :!: :!: :!: Nawet nie wiecie jakie to uczucie....... :cry: :cry: :cry: mnie ciągnie z wysokości po prostu w dół ..........

Co? Z wysokości 3000 m ?Nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić........ :mrgreen: :mrgreen:

2 lut 2010, o 16:55

Byłem robiłem zdjęcia możecie je zobaczyć tu:

http://ra6al.digart.pl

8 lut 2010, o 22:29

O ! pelikan ...zaskoczyłeś mnie ......w fotografii jesteś dobry :!: nie ma "to tamto " :!: :!: Dobrze że jesteś :mrgreen:

9 lut 2010, o 09:45

Ja to się zastanawiam i podziwiam, jak można trafić w 3cm punkt ? To widać jak się leci z góry ? :o Naprawdę podziwiam skoczków.
Brawo za zdjęcia.

9 lut 2010, o 09:58

Post V Międzynarodowe Zawody Spadochronowe w Celności Lądowania
Już po raz piąty do Świdnika zjechali się z całej Polski najlepsi spadochroniarze specjalizujący się w skokach na celność lądowania.

W sobotę i niedzielę 10 i 11 lipca na lotnisku w Świdniku rozgrywane były
V Międzynarodowe Zawody Spadochronowe . Organizatorem zawodów jest XXII Odział Związku Polskich Spadochroniarzy w Lublinie. Zawodnicy rywalizowali między sobą wykonując perfekcyjnie skoki w celności lądowania na materac z podłączonym, elektronicznym ,,centrem". Najlepszym okazał się weteran, Józef Łuszczki z Krakowa, który na swoim koncie ma już ponad 8000 skoków ze spadochronem.

Na zakończenie naszych zawodów, a w trakcie trwania obchodów Dni
Świdnika podziwialiśmy niski przelot zespołu akrobacyjnego "Biało-Czerwone
Iskry".

Kolejne zawody to 13 Mistrzostwa ZPS, które zorganizujemy na lotniku Mokre k.Zamościa w terminie 24 - 26 września 2010r.

Poszukujemy partnerów i sponsorów naszej imprezy.

Zdjęcia i filmiki z zawodów:

http://www.facebook.com/video/video.php ... 0501446556

http://lotniczapolska.pl/Skakali-na-cel ... ?&pg=1#gal

Załączniki:
Komentarz: podejście do lądowania.
4.jpg
4.jpg [ 229.26 KiB | Przeglądane 64 razy ]
15 lip 2010, o 12:55

Sport_Swidnik napisał(a):
Mam pytanie czy istnieje możliwość umieszczenia Loga Świdnickiego Serwisu Sportowego na plakacie promującym te zawody ( Partner Medialny ) W zamian za promowanie tej imprezy na naszej stronie ?

Szkoda że Pan nie napisał lub nie zadzwonił, oczywiście że tak, ale teraz to chyba za rok.

Załączniki:
Komentarz: V Międzynarodowe Zawody Spadochronowe w Celności Lądowania - Nad Świdnikiem, foto: Krzysztof Janusz.

Plac miejski obok szkoły podstawowej nr 5 i kościoła - to miejsce lądowania pod przyszłoroczne VI Międzynarodowe Zawody Spadochronowe Świdnik 2011.

swidnik 2011.jpeg
swidnik 2011.jpeg [ 84.92 KiB | Przeglądane 64 razy ]
15 lip 2010, o 13:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]