WÄ…tki bez odpowiedzi | Aktywne wÄ…tki Teraz jest 5 wrz 2010, o 10:15

Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronÄ™ Poprzednia strona  1, 2
 Jestem z Marsoftem 
Autor Wiadomość

Post Re: Jestem z Marsoftem
Wszystko zależy od tego w jakim celu używacie łącza.

Jeśli do przeglądania internetu i sprawdzania poczty, to w zasadzie będziecie zadowolenie z każdego łącza, nawet modemowego (no, może nieco przesadzam, bo rachunki za telefon zniechęcają do używania tego typu łącza).

Schody się zaczynają kiedy zaczynamy wykorzystywać łącze do bardziej zaawansowanych celów.

Na przykład sieci P2P. Weźmy takiego Świdmana radiowego - wszystkie porty poblokowane, brak zewnętrznego IP. I w zasadzie pościągane. W Marsofcie wygląda to nieco lepiej ale oni z kolei mają przeciążone łącza. Fajnie, że w nocy jest nawet 6Mbit transferu ale jak trzeba coś na szybko ściągnąć w godzinach popołudniowych, to można zapomnieć.

Nie lepiej to wygląda w grach online typu Quake, CS, Starcraft. Żeby grać komfortowo, łącze wcale nie musi być szybkie. Tego typu gry wymagają niewielkich przepustowości (Np Starcraft świetnie działa na przepustowościach modemowych 5kB DL/5kB UL, Quake wymaga nieco więcej ale na łączu 512kB DL/10kB UL śmiga z bardzo ładnymi pingami, to samo przy CS).

Tutaj większe znaczenie ma stabilność łącza: równe, niskie pingi oraz niska utrata pakietów.

No i tutaj Marsoft i Świdman żegnają się z konkurencyjnością z takimi dostawcami jak TPSA czy Netia.

A na sam koniec dochodzi obsługa. Świdman? Niewiele się z nimi da załatwić. Jak miałem radiówkę i utratę pakietów na poziomie 60%, to powiedzieli mi że mam zepsuty komputer. Podziękowałem i wypowiedziałem umowę. Marsoft? Wszystko pięknie... ale na tygodniu. Jak im serwer padnie w piątek wieczorem, to najczęściej można się pożegnać z internetem w weekend ;) TPSA? Nie wiem szczerze mówiąc... ale podejrzewam, że nie ciekawie. Netia - serwis praktycznie całodobowy i fachowy ale trudno się dodzwonić i trzeba się przygotować na spore sumy za rozmowy jeśli nie masz darmowego 0800 - ale na przykład kiedyś się dodzwoniłem w Boże Ciało o godzinie 21:30 i pomogli mi naprawić usterkę (wydedukował konsultant, że kabel był wadliwy, hehe)

No. To tyle jeśli chodzi o moje przygody z internetem w Świdniku. Wszystko powyższe płynie z doświadczenia osobistego. I sprowadza się do prostego faktu: Jeśli używasz internetu do poczty/www i ściągania od czasu do czasu, to bierz najtańszy internet. Jak chcesz pograć lub dużo ściągać, to Netia jest dobrym rozwiązaniem.

No to się rozpisałem...

8 mar 2010, o 10:00
Zobacz profil Wyślij e-mail

Jak czytam "Marsoft" to mi sie zbiera na wymioty. Wspominam ich jako kompletną porażkę. Wystarczyła burza, a już przerywało połączenie. Potem trzeba było dzwonić do nich, zeby łaskawie ponownie zechcieli włączyć neta. W Świdmanie nie ma takich problemów, bardzo rzadko zanika połączenie, a jesli juz sie zdarzy to za kilka minut mozna ponownie surf`ować :)

13 mar 2010, o 11:43

A może ja parę słów napiszę. Jestem w świdmanie nie mam kłopotów z przesyłem danych, 1 megabajt mi wystarcza, tylko telewizje oglądam z przerywami ale co tam :lol:

14 mar 2010, o 11:29

Czy ktoś ma problemy z Marsoftem w ostatnich dniach? Internet niby działa ale się trochę ślimaczy, pingi szaleją a transfer nocny mam przycięty do dziennego... hę? :shock:

15 mar 2010, o 20:55

Ale mądrze piszecie ......szkoda , że nie znam się na tyle aby podyskutować ........szkoda..... :oops: :oops: :oops:

16 mar 2010, o 14:14

Ja również zaczynałem przygodę z modemem tyle, że od Netii. 100h/miesiąc za cenę bodajże 50zł dawało wielką frajdę. Gdy w Świdniku zadomowił się internet radiowy zwerbował mnie F@net. Pięknota! Parę lat później wykupiony prze Reset Net, który nie dawno został wykupiony przez Hyperion Wschód. I cóż mogę powiedzieć? 2 miesiące temu nie było dla niego konkurencji ( wtedy miałem zestawienie wszystkich cenników - Marsoft, Świdman, Hyperion- gdyż przedłużałem umowę). Za 42zł mam 5Mbs/1,5Mbs, a w godzinach 00:00 -12:00 mam 2x tj. 10Mbs/3Mbs. Nie jest to łącze symetryczne ale płacąc podobną cenę w Marsofcie bym miał 2Mbs/2Mbs i 2x w nocy..sami sobie możecie wykalkulować :) I...co najważniejsze nie jest to żaden pakiet aktywny jak w Świdmanie- na ile podpisywałem umowę, tyle mam przepustowości.

Pozdrawiam

16 mar 2010, o 15:45

Dostawca LubMAN 10 MB cena 30zł ( 29,90 dokładnie ) :roll:

3 cze 2010, o 09:17

{ IMAGES }: 0
ale jak to działa? ktoś sprawdzał?
i chyba z tego co wiem to nie cały teren Świdnika obejmują swymi ofertami.

3 cze 2010, o 11:11
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wÄ…tku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronÄ™ Poprzednia strona  1, 2

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość